APPS
BETERING beveelt aan

Dit zijn apps en diensten die ik van harte aanbeveel en zelf ook gebruik.

Besparen

Wool socks. Een handige want automatische cashback-app. De enige die ik gebruik.

Energiekiezer. Handige vergelijker voor stroom- en gastarieven.

Homewizard. Ik bespaar op energie en water met hun meters.

Zorgkiezer. Overstappen is bijna altijd voordeliger. Check de beste zorgverzekering voor jou hier.

Youfone: Simonly is de only way to go, als je wil besparen. Goedkoop en simpel.

Frank Energie: Een slimme aanbieder van dynamische energie. Bespaar vele euro’s door op de juiste momenten stroom te gebruiken (of terug te leveren).

Sparen

Raisin. Hogere rentes (tot 3,6%) op spaardeposito’s bij Europese banken vind je via deze handige spaarbemiddelaar. Vergelijken en afsluiten is gratis.

Santander Bank: 3,35% spaarrente bij Santander. Vrij opneembaar, geen maximum, of minimum.

Trade Republic. Goedkope, allround broker. Met periodiek beleggen in ETF’s, gratis betaalkaart, en 1% SaveBack (percentage van je betalingen dat automatisch belegd wordt).

Verdienen

GfK: Voor extra inkomsten vul ik de simpele enquêtes van GfK in.

YouGov: Ook dit is een goede enquêteboer, die zelfs contant uitbetaalt.

Hier meer enquêteboeren en gedetailleerde (uitbetalings)info.

Beleggen

Centraal Beheer. Simpel indexbeleggen met lage kosten (voor hun Wereldwijd Aandelenfonds). Nu tot € 125,- bonus bij openen.

Brand New Day. Simpele en voordelige plek om te indexbeleggen en pensioenbeleggen. Ik heb er beleggingsrekeningen voor mijn kinderen.

SAXO Bank. Allround broker met lage tarieven voor ETF’s, aandelen en automatisch beleggen. Nu met welkomstaanbod.

Gold Republic: Via hun superhandige, automatische spaarplan beleg ik maandelijks een vast bedrag in echt fysiek goud.

Finst. Simpele en handige app om bitcoin en ethereum te bewaren en sparen.

Lendahand: Hier beleg ik impactvol in leningen aan kleine ondernemers in opkomende landen. Tot 500 euro garantie op je eerste investering met code: BETERING500.


Boeken

De psychologie van geld – Morgan Housel. Met sprekende voorbeelden en anekdotes laat hij zien dat we onze eigen grootste vijand zijn, als het gaat om goed met geld worden. En hoe we ons daar tegen kunnen verzetten.

Het simpele pad naar rijkdom – JL Collins. Kraakheldere en doodeenvoudig na te leven artikelen die mij op pad hielpen, nadat ik al even aan het ploeteren was met beleggen.

Hypotheekvrij – Gerhard Hormann. De betere aflossingsporno. Als je nog de keuze moet maken of je gaat beleggen of aflossen, dan is dit boek fijne inspiratie voor dat laatste. Maar eigenlijk is het interessant voor iedereen die bewuster met geld om wil gaan.

Je geld of je leven – Hanneke van Veen en Rob van Eeden. Hanneke en Rob zijn zelfbenoemde vrekken. Ze hebben het over realistische doelen stellen, sparen, beleggen en – voor het grootste deel – besparen. Het hoofdstuk ‘Consuminderen‘ is 60 pagina’s lang, met ellenlange lijsten met tips en trucs om geld te besparen. Heel praktisch.

Aandelen selecteren als een pro – Rowan Nijboer. Wie een stapje verder wil gaan dan simpele ETF’s en wil beleggen in bedrijven, heeft veel aan dit heldere boek. Rowan Nijboer legt het uit.

Ons geld is stuk – Bert en Peter Slagter. Wie eindelijk wel eens een duidelijke en realistische uitleg wil lezen over bitcoin en de hele cryptobende moet dit boek lezen.

Terug naar besparen.

Sommige links leveren Betering een vergoeding op. Dit kost jou niks. Bedankt!